Raaak

Verjaardagscampagne met cadeaushop

Raaak Verjaardagscampagne

Raaak Personeel is een snelgroeiend uitzendbureau in de omgeving Zuid-Holland en Noord-Brabant. Waar ze ruim tien jaar geleden begonnen met één vestiging in Alblasserdam, staat de teller eind 2019 al op negen vestigingen. In de afgelopen tien jaar heeft Raaak meer dan 10.000 mensen aan fijner en beter passend werk in de buurt geholpen.

De Uitdaging

Raaak Personeel had twee uitdagingen bij verschillende doelgroepen:

  • Raaak uitzendkrachten: Het personeelsverloop bij uitzendbureaus is over het algemeen erg groot. Waar het weinig moeite kost om nieuwe uitzendkrachten binnen te halen, is het binnen houden van waardevolle krachten juist erg lastig. Uit onderzoek dat Dunck onder de uitzendkrachten heeft uitgevoerd bleek dat het contact voorafgaand aan en na afloop van het dienstverband als zeer prettig werd ervaren. Opmerkelijk was dat er tijdens het dienstverband wel een dip was waar te nemen. In deze periode miste de uitzendkrachten aandacht van uit hun uitzendbureau.
  • Raaak personeel: Waar de uitzendkrachten aandacht en waardering miste tijdens het dienstverband, was dat voor het eigen personeel zeker niet het geval. Voor hen was een speciale spaarshop ingericht met allerlei acties en kortingen. Over functioneren van de bestaande shop was men echter allerminst tevreden.
Raaak
loyaliteitsprogramma ontwikkelen

Onze aanpak

Nadat we middels het tevredenheidsonderzoek een aantal verbetermogelijkheden hebben ontdekt zijn we verder gegaan met de vervolgstappen. Voor beide uitdagingen hebben we een aantal interessante oplossingen geadviseerd. In overleg met Raaak is ervoor gekozen een Raaak Cadeaushop op te zetten. Deze shop biedt Raaak de mogelijkheid om zowel hun personeelsleden als uitzendkrachten te belonen met een leuk cadeau. Door het cadeau en de aandacht zullen zij zich meer gewaardeerd voelen, wat een positieve impuls geeft aan de algemene medewerkerstevredenheid. De Cadeaushop is zo ingericht dat deze voor allerlei doeleinden gekopieerd kan worden. Hierbij zijn we begonnen met twee varianten: één Cadeaushop voor de jarige Raaak uitzendkrachten en één Cadeaushop voor de jarige Raaak personeelsleden. We hebben al het werk voor Raaak uithanden genomen. Na het onderzoek en het advies hebben we de shop voor hun ontworpen en gebouwd, de cadeaubonnen ingekocht en fulfilment geregeld. Daarnaast staan we nog dagelijks paraat om service te verlenen waar nodig.

Wat Raaak over ons zegt
Raaakjpg
Andreas Bouman
Marketing- en mediamanager

Het Resultaat

Alle jarigen ontvangen op de ochtend van hun verjaardag een mail met het bericht dat ze een cadeaukaart naar keuze mogen uitzoeken in de Cadeaushop. Met deze Cadeaushop heeft Raaak een waardevol middel om haar medewerkers en uitzendkrachten om diverse redenen te verrassen, niet alleen voor hun verjaardag. Voor de feestdagen is er namelijk een kopie van de Cadeaushop gemaakt, waarin de Raaak personeelsleden hun kerstcadeau mochten uitzoeken.