Loyaliteitsprogramma

Wij ontwikkelen programma’s voor B2B en B2C

Wat is een loyaliteitsprogramma?

Een loyaliteitsprogramma is een krachtig instrument voor het stimuleren van loyaliteit. Het voegt onderscheidende waarde toe aan de propositie van een merk of organisatie. Daardoor hebben klanten een extra reden om gewenst gedrag te vertonen. Dit zorgt voor betere klantinzichten, een hogere klantwaarde, minder switchgedrag en meer betrokkenheid. Een win-win situatie.

Vier krachtige loyaliteitsprogramma's

Spaarprogramma

Een spaarprogramma stimuleert actief en repeterend gedrag van een klant. Uiteenlopende gewenste gedragingen worden beloond middels virtuele punten. Hiermee bouwt de spaarder een saldo op welke uiteindelijk voldoende is om te verzilveren voor een ‘cadeau’. En dat is pas het begin…

Privilegeprogramma

Een privilegeprogramma geeft jouw klanten een streepje voor. Het is een uiting van waardering voor klanten die veel kopen. Het voegt rationele waarde toe aan het ‘klant zijn’. Vaak is dit programma gekoppeld aan een online account. Dit maakt het mogelijk om klanten te leren kennen, gedrag te meten en hier actief op te sturen.

Engagementprogramma

Met een engagementprogramma wordt de betrokkenheid en beleving van een klant met een merk, product en/of onderwerp vergroot. Centraal staat het helpen van de klant bij het optimaal gebruiken/beleven van het geleverde product/dienst. In B2B is het ook wel bekend als after sales.

 

Affiniteitsprogramma

Bij een affiniteitsprogramma staat niet het product, maar juist de achterliggende behoefte centraal. Door een product onderdeel uit te laten maken van een inspiratieve context ontstaat er persoonlijke relevantie. Binnen deze programmavorm zorgt de inhoud/content voor de waarde. Deze content moet inspireren, vermaken, maar ook nuttig zijn.

Meer weten? Bekijk ons loyalty marketing blog

Onze loyalty specialisten delen graag hun kennis en ervaringen op het gebied van loyalty marketing. Bekijk snel onze blog. Dé plek om informatie en de laatste inzichten te krijgen over loyaliteitsprogramma’s en klantenbinding. 

Of bekijk onze downloads

Wij delen graag onze kennis. Bekijk onze e-books, whitepapers en andere handige tools. We helpen jou graag meer inzicht te krijgen in loyaliteitsprogramma’s en klantenbehoud!

Wil jij weten welk loyaliteitsprogramma bij jouw organisatie past?