Hearst Magazines

Loyaliteitsonderzoek onder abonnees

Loyaliteitsonderzoek onder abonnees

Hearst is als mediabedrijf bekend van (internationale) topmerken zoals ELLE, Vogue, Harper’s Bazar, Cosmopolitan, Mens Health en Runners World. Onderdeel van al deze merken is een magazine met een abonnementspropositie.

De uitdaging

Een database met vaste betalende abonnees is cruciaal voor het businessmodel van uitgeverijen. Door verschillende technologische en maatschappelijke ontwikkelingen staan oplage-aantallen steeds verder onder druk. Hearst wilde daarom actiever aan de slag met het binden en behouden van bestaande abonnees. Om de huidige binding in kaart te brengen en kansen voor verbetering te identificeren is Dunck gevraagd om loyaliteitsonderzoek uit te voeren.

Onze aanpak

In samenwerking met uitgeverijen heeft Dunck een methodiek ontwikkeld voor het in kaart brengen van abonneeloyaliteit. Deze methodiek is ook op het vraagstuk van Hearst toegepast. Bijzonder aan deze case is dat voor 9 magazines tegelijkertijd onderzoek is uitgevoerd: Cosmopolitan, Esquire, Men’s Health, Women’s Health, Harper’s Bazaar, ELLE, ELLE Eten, ELLE Decoration, Quote.

Voor ieder magazine is in eigen herkenbare stijl een e-mailuitnodiging en online vragenlijst ontwikkeld. Het veldwerk heeft gedurende 2 weken plaatsgevonden. Om de respons een boost te geven is vanaf de start gekozen om een leuke winactie in te zetten.

In no-time was er voldoende respons om te starten met de analyses. Voor iedere titel is er een apart onderzoeksrapport opgesteld. Daarnaast is gezorgd voor een interne benchmark waarbij de resultaten van titels onderling met elkaar zijn vergeleken.

Tot slot hebben specialisten van Dunck gezorgd voor een interpretatie van de resultaten en vertaling naar advies voor het stimuleren van abonneeloyaliteit. Dit is samen met het team van Hearst besproken waarna zij verbeteringen konden doorvoeren in hun behoudsaanpak.

Ditzelfde onderzoek is één jaar na dato herhaald om de ontwikkelingen te monitoren.

Wil jij weten hoe loyaal jouw relaties zich voelen?
Ontdek in ons whitepaper welke metrics je nodig hebt!

Het resultaat

Hearst heeft twee achtereenvolgende jaren uitvoerige inzichten gekregen in de loyaliteit van abonnees en de onderlinge verschillen per titel. De huidige behoudsaanpak is geëvalueerd en kansen voor verbetering zijn geïdentificeerd. In het tussenliggende jaar heeft Hearst verbeteringen doorgevoerd wat er voor heeft gezorgd dat we bij de meeste titels bij de tweede meting een positieve ontwikkeling konden waarnemen.

Meer succesverhalen

Lees hier de strategie achter het succes van Hearst Magazines! Hearst, bekend van topmagazines zoals ELLE en Cosmopolitan, heeft met het loyaliteitsonderzoek van Dunck niet alleen de binding met abonnees in kaart bracht, maar ook hun behoudsaanpak geoptimaliseerd. Meer weten? Klik hier!
B2C

Download nu!

Hoe loyaal voelen jouw klanten zich?

  • Krijg inzicht in de emotionele aspecten van loyaliteit
  • Verbind klanten op een dieper niveau met je organisatie
  • Haal meer uit je bestaande klantenbestand

Bel of je mail je ons liever? Dat kan natuurlijk ook! 

Bel of je mail je ons liever? Dat kan natuurlijk ook! 

Solliciteren

Doe hieronder snel jouw sollicitatie. Door je gegevens achter te laten weten wij wie jij bent en kunnen wij contact met je opnemen. Binnen 14 dagen nemen wij jouw sollicitatie in behandeling.