Succesvol bouwen aan ledenloyaliteit 

Succesvol bouwen aan 
leden-loyaliteit

Steeds meer verenigingen ervaren dat de maatschappij individualiseert. Terwijl een grote en actieve achterban voor verenigingen juist essentieel is. Samen bereik je meer dan alleen. Veel verenigingen zijn naast belangenbehartiger ook dienstverlener. Daardoor is een lidmaatschap niet volledig vergelijkbaar met het doneren aan een goed doel. Een vereniging heeft meer mogelijkheden om naast normatieve en affectieve binding ook calculatieve binding te stimuleren. Dunck werkt al meer dan 20 jaar samen met grote en kleinere verenigingen en ontwikkelde een effectieve methodiek om gericht te bouwen aan ledenloyaliteit. Wil jij ook loyalere leden? Lees dan snel welke oplossingen we o.a. inzetten.

Ledenloyaliteit

Met welke loyalty oplossingen bouwen wij aan ledenloyaliteit?

Strategisch Loyalty Plan

Verenigingen besteden veel budget aan werving. Tegelijkertijd blijft ledenloyaliteit nog veel te vaak onderbelicht. Terwijl hier juist veel te winnen valt. Maar waar moet je beginnen? Wij helpen verenigingen bij het opstellen van een strategisch loyalty plan. We definiëren loyaliteit en stellen vast hoe dit bij jouw leden tot stand komt. Vervolgens bepalen we met welke projecten en activiteiten je loyaliteit bij jouw leden stimuleert. Middels een concrete en haalbare roadmap kun je hier de komende jaren stapsgewijs mee vooruit.

Voordeelprogramma

Een voordeelprogramma beloont een lid voor het ‘lid zijn’. Hierdoor creëer je toegevoegde waarde en laat je zien dat je leden een streepje voor geeft. Bijvoorbeeld met exclusieve voordelen, voorrang of voorrechten bij jouw eigen organisatie of bij geselecteerde partners. Je kunt middels een multi-layer structuur kiezen voor oplopende benefits. Daarmee stimuleer je ontwikkeling en behoud van waardevolle klanten. Het programma wordt op maat ontwikkeld zodat deze past bij de thematiek en doelstellingen van jouw vereniging.

Ledenonderzoek

Wat leeft er bij jouw leden? Als je echt naar hen luistert, kun je jouw diensten beter afstemmen op de doelgroep. Je weet wat de actuele ontwikkelingen zijn en krijgt inzicht in hoe zaken beter en slimmer kunnen. Daarnaast geef je het signaal af aan jouw leden dat je echte interesse in hen hebt. 

Ledenonderzoeken helpen je hierbij. Er zijn diverse onderzoeksmethoden. Ze kunnen strategisch, relationeel en operationeel worden ingezet. Het resultaat: inzicht in hoe je concreet kunt werken aan hogere ledenloyaliteit!

Journey Optimalisatie

Een lid doorloopt verschillende ontwikkelstadia na het afsluiten van een lidmaatschap. Binnen ieder stadium past een andere invulling van de leden journey om succesvol te bouwen aan ledenloyaliteit. Zo wil je nieuwe leden zich thuis laten voelen en trouwe leden bijvoorbeeld inspireren tot meer. Aan de andere kant wil je leden die twijfelen of zelfs opzeggen het liefst aan boord houden of in de toekomst vragen om weer terug te komen. Wij helpen verenigingen om onderdelen van de leden journey te optimaliseren. 

Wil jij ook succesvol bouwen aan ledenloyaliteit?

Deze verenigingen gingen je voor

Enkele cases over onze loyalty oplossingen

Verenigingen
Loyalty Program
Voordeelprogramma voor leden
Bekijk hoe Dunck het ledenvoordeelprogramma van de FNV heeft getransformeerd, met een focus op strategische exclusieve voordelen. Lees snel verder over het succes en waarom deze samenwerking een passende vernieuwing is voor de FNV.
Charity
Loyalty Campaign
Ontwikkeling winbackcampagne
‘Behoud van natuur begint met behoud van leden’. Verken nu hoe Dunck Loyalty Natuurmonumenten heeft ondersteund bij het ontwikkelen van een doeltreffend winbackprogramma. Klik hier voor concrete resultaten en het hele succesverhaal!
Charity
Loyalty Strategy
Strategische Loyalty Plan voor donateurs
Bekijk hier het pakkende succesverhaal van Milieudefensie, waar Dunck Loyalty met het strategische Loyalty Plan de loyaliteit van 100.000 donateurs heeft versterkt! Klaar voor succes? Lees dan snel verder!

Neem direct contact op

Wij helpen je graag verder met jouw loyaliteitsvraagstuk! Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Bel of je mail je ons liever? Dat kan natuurlijk ook! 

Solliciteren

Doe hieronder snel jouw sollicitatie. Door je gegevens achter te laten weten wij wie jij bent en kunnen wij contact met je opnemen. Binnen 14 dagen nemen wij jouw sollicitatie in behandeling.